УНИВЕРЗАЛНА АЛАТКА ЗА КАЛЕМЕЊЕ

890 ден
бесплатна достава

Збогати го твојот овоштарник или расадник!

Предности при користење на овој производ

Максимална ефикасност – Универзалната алатка за калемење може да ја управува секој, без разлика дали имаш само едно дрво или цел расадник и дали имаш претходно искуство.

Лесна за користење – За разлика од старомодните методи на калемење со ножеви, користењето на оваа алатка не бара посебни вештини и заштедува до 40% од времето.

Кастрење и калемење – Прво, отстрани ги вишокот гранчиња, лисја и пупки од лушпата и основата, а потоа направи соодветни исечоци без да ја менуваш алатката.

Три типа на сечила за калемење – Со веќе монтираното сечило на алатот, добиваш уште две сечила, така што можеш да избереш помеѓу три начини како да ги вклопиш пелсерот и основата (Ω-сечење, U-сечење и V-сечење).

Високо квалитетна изработка – Изработена од нерѓосувачки челик и ABS пластика, оваа алатка ќе ти служи со години без никакви оштетувања.

Калемењето се користи уште од античко време со цел верно да се пренесат карактеристиките на саканата благородна сорта на новото овошје – калемење. Со оваа алатка секој може брзо, безбедно и максимално ефикасно да ги калеми пелетите од саканото растение на соодветна подлога. Создавањето совршено компатибилни контактни површини значително придонесува за успехот на калемењето и „примањето“ на пелцери.

За разлика од старомодните методи на калемење со ножеви, користењето на оваа алатка не бара посебни вештини и заштедува до 40% од времето.

Прво, отстрани ги вишокот гранчиња, лисја и пупки од лушпата и основата, а потоа направи соодветни исечоци без да ја менуваш алатката.

Со веќе монтираното сечило на алатот, добиваш уште две сечила, така што можеш да избереш помеѓу три начини како да ги вклопиш пелсерот и основата (Ω-сечење, U-сечење и V-сечење).

Универзалната алатка за калемење може да ја управува секој, без разлика дали имаш само едно дрво или цел расадник и дали имаш претходно искуство.

Изработена од нерѓосувачки челик и ABS пластика, оваа алатка ќе ти служи со години без никакви оштетувања.

 

Технички карактеристики:

  • Материјал: нерѓосувачки челик, ABS пластика
  • Димензии: 25 cm x 14 cm x 5 cm
  • Тежина: 450гр

 

Нарачајте го вашиот веднаш со 47% ПОПУСТ + БЕСПЛАТНА ДОСТАВА до врата!

No reviews to show

МОЖЕ ДА ТИ СЕ ДОПАДНЕ

ПОСЛЕДНИ КОЛИЧИНИ

Wishlist 0
Continue Shopping