ДИГИТАЛЕН ДЕТЕКТОР ЗА МЕРЕЊЕ НА НАПОН - ВОЛТМЕТАР

499 ден
бесплатна достава

Олесни ја целата работа со електрична енергија и измери го напонот на кој било објект без да се грижиш за безбедноста!

Предности при користење на овој производ

Дигитален дисплеј – Обезбеден со осветлен екран за ноќно гледање.

Лесен за користење – Само приближи го пенкалото до која било жица и ќе го измери напонот на струјата што минува низ неа.

Функција за автоматско исклучување – Кога детекторот за наизменична струја не работи околу 5 минути и не е откриен сигнал за напон, тестерот автоматски ќе се исклучи.

Едноставно ракување – Пенкалото за тестирање на напон може да се користи за тестирање на прекинувачи, уреди за осветлување, приклучоци, жици и слично.

Голем опсег на мерење – Благодарение на големиот опсег на мерење, можеш да го измериш напонот на речиси секоја жица.

Сосема безбеден – Додека ја користиш оваа жица, не мора да се грижиш за електрични шокови, таа е сосема безбедна.

LED светла – Пенкалото содржи LED светла кои го осветлуваат врвот на пенкалото и ја олеснуваат работата во темница!

Благодарение на бесконтактната технологија, воопшто не мора да ја допираш жицата или приклучокот со молив, доволно е да го доближиш нејзиниот врв за да го постигнеш посакуваниот резултат. Звукот што го произведува пенкалото точно те информира за напонот, а LED светлата многу ја олеснуваат работата во темница! Олесни ја целата работа со електрична енергија и измери го напонот на кој било објект без да се грижиш за безбедноста!

Користејќи го ова пенкало, можеш да го измериш напонот на која било жица без физички контакт!

Пенкалото произведува звук кој те информира за напонот и го олеснува мерењето на струјата.

Не е неопходно да се воспостави контакт за мерење на напонот, доволно е врвот на пенкалото да се приближи до објектот чиј напон го мериш.

Ова пенкало заштедува струја, системот за автоматско гаснење се активира по 5 минути неактивност.

Технички карактеристики:

  • Мери напони од 12V do 250V
  • Димензии: 14.3cm x 3.6cm c 1.8cm
  • Напојување: 3 x ag10

 

Нарачајте го вашиот веднаш со 41% ПОПУСТ + БЕСПЛАТНА ДОСТАВА до врата!

No reviews to show

МОЖЕ ДА ТИ СЕ ДОПАДНЕ

ПОСЛЕДНИ КОЛИЧИНИ

Wishlist 0
Continue Shopping